Športnik 2023 v MO NM

V KCJT, je v sredo 21. 2., potekala 38. prireditev »Športnik leta«. Za prestižno nagrado športnik/športnica leta sta kandidirala tudi člana AK Krka Matevž Šuštaršič in Klara Ljubi.

Za najboljšo športnico preteklega leta, je bila razglašena naša članica Klara Ljubi. Matevž Šuštaršič je v kategoriji športnikov bil drugi. Nagrade najboljšim so podeljevali atletinja Maruša Mišmaš Zrimšek, košarkar Zoran Dragić in smučar Matjaž Vrhovnik.

Člani AK Krka so bili prejemniki tudi nekaterih drugih priznanj.

Bloudkovo bronasto značko je za svoje preteklo delo, iz rok direktorja Zavoda Novo mesto, prejel Kim Zelič. Srebrno Bloudkovo značko je prejel za delo v atletiki Mirko Alapovič, medtem ko je občinsko priznanje prejela Brigita Šuštaršič. Seznam dobitnikov Občinskih priznanj in Bloudkovih značk, vključno z obrazložitvami je objavljen na povezavi TUKAJ.

Županova priznanja za športne dosežke v letu 2023, je prejelo kar 19 atletov AK Krka. Njihov seznam in obrazložitev si lahko ogledate na povezavi TUKAJ.

Prireditev so popestrili nastopi Maša Ferme, vokalne skupine Singerca in tolkalne skupine Muvaruvagruva. Tako slike kot obširnejše poročilo in več slik si lahko ogledate na spletni povezavi TUKAJ

Iskrene čestitke nagrajencem.


Pripravil: AK Krka | Objavljeno: 25/02/2024