Na Evropskem prvenstvu za člane v Rimu, dva atleta AK Krka

Bliža se Evropsko prvenstvo za člane in članice, ki bo od 7. do 12.6.2024 v Rimu. Na prvenstvu bosta nastopila tudi dva predstavnika AK Krka, Primož Kobe bo nastopil v pol maratonu, medtem, ko bo Matevž Šuštaršič s klubskimi kolegi iz reprezentance poizkusil doseči kar najboljši rezultat v štafeti 4x100m.

Pred odhodom je Matevž povedal:

»Veselim se nastopa na mojem prvem članskem Evropskem prvenstvu, ki bo letos v Rimu. Nastopil bom skupaj z ekipo sprinterjev na 4×100 m. Po Evropski lestvici smo letos zasedli 16. mesto in se kljub ponesrečenemu nastopu v Turčiji, pretekli teden, uvrstili v Rim. Mislim, da je vredno omeniti tudi to, da je štafeta 4×100 m, po 14. letih končno prišla na Evropsko prvenstvo. Z ekipo se zelo dobro razumemo, smo povezani in načrt je udariti po državnem rekordu.

Žal ne bom nastopil v paradni disciplini 200 m, saj sem ostal na Evropski lestvici sprinterjev na 37. mestu, 36. se jih je uvrstilo na tekmovanje. Po poškodbi si ne bi mogel želeti več oz. ne smem prehitevati dogodkov. Tečem blizu znamke 21.00 s, imam najboljši rezultat v Sloveniji v 2024, vendar se težave še vedno pojavljajo in je morda celo bolje zame, da ne bi izzival obnovitev poškodbe. Pridobiti bo pa potrebno še malo samozavesti in tekem, da se stvari postavijo nazaj kot so bile.

Po Evropskem prvenstvu, bo moj nastop sledil na domačem, novomeškem mitingu, kjer boste lahko videli tudi atlete s svetovne elite.«

 

Primož Kobe na Evropskem prvenstvu za člane ne bo nastopil prvi. Svoje občutke je povezal v kratkem besedilu :

»Nastop na Evropskem prvenstvu pri 43 letih je zame nagrada za trud. Nastopa sicer nisem načrtoval in se nisem nanj posebej pripravljal, a klub temu nisem v slabi formi in bom dal vse od sebe da ponosno zastopam barve Slovenije.«


Pripravil: AK Krka | Objavljeno: 04/06/2024