V KRKI SO RAZGLASILI TALENTE LETA 2020


Tudi letos so trem izjemnim mladim posameznikom, uspešnim na športnem oziroma kulturnem področju podelili plakete Krkin talent leta 2020. Ena izmed treh nagrajenk je tudi atletinja Maša Radovan. Med prejemniki priznanj za dosežke v letu 2020 pa sta tudi Lovro Šimec in Tilen Delić Verstovšek. Čestitke vsem! Vabimo vas k ogledu razglasitve Krkinih talentov leta 2020 https://www.youtube.com/watch?v=MsCrz7rYTOo&feature=youtu.be 

SPOROČILO ZA JAVNOST

15. SREČANJE KRKINIH SPONZORIRANCEV

V Krki so razglasili talente leta 2020

Novo mesto, 30. marec 2021 – V Krki smo tudi letos izbrali tri izjemne mlade posameznike, uspešne na športnem in kulturnem področju in jim podelili priznanje Krkin talent leta 2020. Iz vodstev klubov in društev smo prejeli resnično utemeljene prijave, ki kažejo na velik potencial mlade generacije, zato je Krkina komisija za izbor talenta leta sprejela odločitev, da si prav vsi prijavljeni zaslužijo priznanje za svoje športne, kulturne in druge dosežke. Tako je plakete poleg treh talentov leta prejelo še 14 nadobudnih mladih članov društev in ustanov, katerih delovanje podpiramo. Desetim zaslužnim posameznikom pa smo za izjemen prispevek k razvoju in delovanju društva, za dolgoletno uspešno, predano in ustvarjalno delo, spodbujanje k sodelovanju, spoštovanju, strpnosti, aktivno vlogo pri predajanju znanja in vrednot mladim ter dejavno predstavljanje sponzorja podelili posebne zahvale. Kot je ob tej priložnosti povedal predsednik uprave in generalni direktor Jože Colarič, ni naključje, da je eden od temeljev družbene odgovornosti podpora tistih športnih in kulturnih dejavnostih, ki svoje dosežke gradijo na mladih.

Med dolenjskimi športniki in umetniki tudi letos prepoznali tri mlade talente

V Krki podpiramo predvsem klube in ustanove, ki k zdravemu življenjskemu slogu, telesnemu in osebnemu razvoju, timskemu duhu in prijateljstvu, vztrajnosti in tudi zdravi zmagovalni miselnosti spodbujajo mlade. Da bi skupaj krepili te vrednote, ki so ključ do napredka vsake družbe, smo predstavnike klubov in društev vnovič pozvali, da v svojih sredinah poiščejo mlade, uspešne posameznike, stare do 18 let, ki se lahko pohvalijo z vrhunskimi dosežki na športnem in glasbenem področju.

Med poglavitnimi kriteriji so uspešnost na klubskih, državnih, evropskih in svetovnih tekmovanjih, hkrati pa tudi pozitivne vrednote in osebnostne poteze, spodbujanje k sodelovanju, pošteni igri, zdravi tekmovalnosti, spoštovanju in strpnosti ter dejavno predstavljanje sponzorja. Pomemben kriterij poleg dosežkov predstavlja tudi posameznikov zgled sovrstnikom v šoli in obšolskih dejavnostih ter na področju dobrodelnosti. Vse to so odlike, ki prejemnike priznanja talent leta ločujejo od drugih.


Krkini talenti leta 2020

Na osnovi razpisnih pogojev smo prejeli 17 predlogov za Krkin talent leta 2020. Pri izboru treh najboljših je tudi letos sodelovala 6-članska strokovna komisija s športnega in kulturnega področja. Upoštevala je dosežke mladih na posameznem področju v športu ali kulturi, osredotočila pa se je tudi na njihovo osebnost, odnos do družbenega in naravnega okolja in dolgoročno delovanje v klubu, društvu oziroma ustanovi. Izbira najboljših je bila zahtevna naloga, a tudi letos so izbrali tri, po mnenju strokovne komisije najboljše.

LUKA UDOVČ, Moški rokometni klub Krka
Luka že sedmo leto trenira v Moškem rokometnem klubu Krka. Z ekipo je trikrat osvojili naslov državnega podprvaka. Že v osnovni šoli je z ekipo kot kapetan in najboljši strelec prvenstva dve leti zapored osvojil naslov občinskega prvaka in ekipo popeljal na državna tekmovanja. Uspešen je bil tudi v atletiki, kjer se je tri leta zapored vsakič uvrstil na državno tekmovanje. Tudi v srednji šoli je z rokometno ekipo Gimnazije Novo mesto osvojil naslov občinskih prvakov. Na državni ravni je član reprezentance starejših kadetov. Vesten in uspešen pa ni le pri športu. Obiskuje športni oddelek Gimnazije Novo mesto, kjer kljub mnogim obveznostim ne izostaja od pouka in ima odlične ocene. Je vsestranski talent, saj preizkuša tudi svojo pisateljsko žilico, končal je tudi Nižjo glasbeno šolo Marjana Kozine, dejaven pa je tudi kot prostovoljec Gimnazije Novo mesto in Rdečega križa.

Luka je vsestranski talent in o sebi pravi: «Najbolj uživam v druženju s soigralci in v igri rokometa. Rokomet me je tudi veliko naučil za življenje. Pridobil sem samodisciplino, znanje pa tudi dobre življenjske vrednote. Se pa ob njem ukvarjam tudi z glasbo, pisanjem knjig in prostovoljstvom. Rad se izpopolnjujem na vseh možnih ravneh.«

TEREZA ZUPET, Glasbena šola Marjana Kozine Novo mesto, Simfonični orkester
Tereza je učenka 8. razreda violine in od leta 2019 članica Novomeškega simfoničnega orkestra. Že na začetku šolanja je pritegnila pozornost z zelo doživetimi nastopi, na katerih je zablestela z izrazito virtuoznimi interpretacijami skladb. Pod pedagoškim vodstvom mentorice Petre Božič je svojo nadarjenost dokazala na številnih slovenskih in mednarodnih tekmovanjih za violiniste. S tekmovanj se vedno vrne z eno izmed prvih treh nagrad. Med drugim se je udeležila že dveh regijskih in državnih tekmovanj violinistov TEAMSIG, kjer je dosegla srebrno in zlato plaketo ter tretje mesto v državi v svoji kategoriji, obenem pa ji je žirija podelila tudi posebno priznanje za najboljšo izvedbo skladbe slovenskega avtorja ter posebno priznanje za najboljšo izvedbo obvezne skladbe. Na mednarodnem tekmovanju Svirel je kot solistka prejela tri zlata in eno srebrno priznanje ter zlato priznanje kot članica komorne skupine.

Tereza svojo ljubezen do glasbe opiše takole: »Že od malega sem si želela igrati violino. Še vedno se spominjam trenutka, ko sem jo prvič slišala. Najbolj zadovoljna sem takrat, ko se mi uspe pripraviti tako, kot sem si zadala. Nekatere skladbe takoj naredijo vtis name, navdih pa črpam tudi iz vsakdanjega življenja.«

MAŠA RADOVAN, Atletski klub Krka Novo mesto
Maša že sedem let trenira atletiko, kjer svoje sposobnosti dokazuje v disciplini skoka v višino. To je že njena četrta starostna kategorija. Na tekmovanjih vselej osvaja naslove državne in pokalne prvakinje skoka v višino tako zunaj kot v dvorani. Svoje dosežke je nadgradila tudi z naslovoma državne in pokalne prvakinje v višji starostni kategoriji, kar dokazuje njen stalni napredek. Lani je osvojila naslove državne prvakinje U16 in U18 zunaj in v dvorani ter naslov pokalne prvakinje U16 in U18. Je tudi članica reprezentance Slovenije v svoji starostni kategoriji. Je pomemben člen pri klubskih ekipnih prvenstvih, saj nastopa še v kakšni drugi individualni disciplini in štafetah. Je pozitivna oseba, z visoko toleranco do vseh, tudi do drugačnosti. V šoli odlična učenka, odlikujejo jo vztrajnost, motivacija in nepopustljivost. Je vedno nasmejana in je v klubu povezovalni člen z veliko mero pozitivne energije.

Maša o svojem športnem udejstvovanju pove: »Za atletiko me je navdušila že mami, ki je tudi v mladosti tudi sama trenirala. Na prvem državnem tekmovanju sem skoraj brez treninga osvojila bronasto medaljo. In od takrat naprej sem dobila polet, da se posvečam predvsem skoku v višino.«

Prejemniki priznanj

Iz klubov in društev so na Krkin razpis prejeli prijave, ki kažejo na velik potencial mlade generacije, zato se je komisija za izbor talenta odločila, da si prav vsi prijavljeni zaslužijo priznanja za uspešnost na tekmovanjih, za spodbujanje k sodelovanju, pošteni igri, zdravi tekmovalnosti, spoštovanju, strpnosti in za dejavno predstavljanje sponzorja.

Priznanja za svoje dosežke v 2020 so tako dobili:

1. ED BAŠA, Kegljaško društvo Novo mesto
2. FRANJA HORVAT, Ženski košarkarski klub Krka Novo mesto
3. MATEVŽ HVALA, Moški odbojkarski klub Krka Novo mesto
4. ENEJ JARKOVIČ, Nogometni klub Krka Novo mesto
5. ADAM JORDAN, Kolesarski klub Adria Mobil Novo mesto
6. ZARA JUDEŽ, Namiznoteniški klub Krka Novo mesto
7. JAKA KLOBUČAR, Košarkarski klub Krka
8. LUKA KULOVEC, Kulturno društvo Pihalni orkester Krka
9. EVA NAHTIGAL LAVRIČ, TPV Volley Novo mesto
10. TJAŠA PAJEK, Šahovsko društvo Krka Novo mesto
11. MARKO RETELJ, Teniški klub Krka Otočec
12. LOVRO ŠIMEC, Atletski klub Krka Novo mesto
13. TIM ŠTRASBERGER, Nogometni klub Krka
14. TILEN DELIĆ VERSTOVŠEK, Atletski klub Krka Novo mesto

Za poseben prispevek tudi zahvale zaslužnim predstavnikom klubov, društev in ustanov

V Krki spodbujamo razvoj številnih dejavnosti. Še zlasti pa podpiramo klube in društva, ki mladim omogočajo vključevanje bodisi v rekreativni ali tekmovalni šport bodisi v kulturnoumetniške in druge dejavnosti. Ob tem verjamemo, da so mlade generacije tiste, ki bodo s svojim znanjem, nadarjenostjo, trdim delom in vztrajnostjo s pomočjo staršev in mentorjev pomembno prispevale k razvoju družbe.

Predsednik uprave in generalni direktor Krke Jože Colarič je ob razglasitvi letošnjih nagrajencev poudaril: »Ponosni smo, da smo lahko tudi v tem, povsem drugačnem letu spremljali vaše dosežke, in vam želimo, da bi tudi v prihodnje dosegali začrtane cilje in vrhunske rezultate. Posebej pomembno pa je, da v svoje vrste še naprej privabljate čim več mladih, talentiranih ljudi. V Krki verjamemo, da bomo le tako skupaj prispevali k razvoju zdrave in k napredku usmerjene skupnosti.«

Tudi v klubih, društvih in ustanovah delujejo številni požrtvovalni posamezniki, ki s timskim delovanjem dosegajo z mladimi generacijami odlične rezultate. Zato smo letos za izjemen prispevek k razvoju in delovanju društva, za dolgoletno uspešno, predano in ustvarjalno delo, spodbujanje k sodelovanju, spoštovanju, strpnosti, aktivno vlogo pri predajanju znanja in vrednot mladim ter dejavno predstavljanje sponzorja 10 zaslužnim predstavnikom klubom, društev in ustanov podelili posebne Krkine zahvale.

Prejemniki Krkinih zahval so:

1. IZTOK ADAMČIČ, Moški rokometni klub Krka
2. MIROSLAV MIKLAVČIČ, Kegljaško društvo Novo mesto
3. VINKO NOVAK, Smučarsko društvo Krka Rog
4. mag. JANEZ PEZELJ, Namiznoteniški klub Krka Novo mesto
5. ROBERT RUDMAN, Šahovsko društvo Krka Novo mesto
6. DIANA SERINI, Planinsko društvo Krka Novo mesto
7. LEON STIPANIČEV, Košarkarski klub Krka Novo mesto
8. JANEZ ŠTRUKELJ, Ženski rokometni klub Krka Novo mesto
9. BORUT TURK, Kulturno društvo Pihalni orkester Krka
10. SIMON VESEL, Moški odbojkarski klub Krka Novo mesto


Krkino ime nosi 17 športnih in kulturnih klubov in društev, še v 7 klubih in društvih pa je Krka glavna pokroviteljica. V njih je skupaj delovalo več kot 2900 mladih, mlajših od 18 let, učilo in motiviralo pa jih je 328 strokovnih sodelavcev. Organizirali in izvedli so 897 športnih in kulturnih prireditev, na domačih in mednarodnih tekmovanjih pa so prejeli številne pokale in medalje. Za Krko in za Slovenijo so nastopali v 24 državah po vsem svetu.*

 

Odlični nastopi na Prvenstvu Slovenije v krosu


Atleti in Atletinje AK Krka Novo mesto so izjemno nastopili na Prvenstvu Slovenije v krosu. Primož Kobe je postal državni prvak, odlično so se odrezali tudi drugi naši saj so se domov vrnili s 5. medaljami.
V Murski Soboti je 27.03.2021 potekalo Prvenstvo Slovenije v krosu. Najboljše se je odrezal Primož Kobe, ki je trenutno v izjemni formi in brez težav zmagal na 8000m dolgi razdalji. Tekmovanje je potekalo po zelo razgibani progi in je vse oviral zelo močan veter.
Uspeh so dopolnili še Klara Ljubi, ki je med članicami osvojila 2.mesto, Jakob Čop, ki je pri mlajših članih na 8000m tudi osvojil drugo mesto. Tretja pa sta bila Nina Pečnik pri mlajših mladinkah, ki se razvija v odlično tekačico ter Jošt Žnidaršič, ki se je po skoraj 3 letnem premoru vrnil na tekmovanja. 
V moški konkurenci v vseh kategorijah pa so Krkaši osvojili odlično 2.mesto.Ostali rezultati:
6.

ŠIMEC LOVRO

3000m

10'14''

U18

6.

RUDMAN ROK

4000m

13'32''

U20

10.

BARTOLJ DJAIP TJAŽ

3000m

10'45''

U18

13.

PUŠ SEBASTIJAN

8000m

30'19''

ČLANI

23.

JAKELJ ALEN

3000m

11'26''

U18

29.

BREGAR ROGINA LOVRO

3000m

12'16''

U18

 
IMG 20210327 131819

IMG 20210327 132052 1

IMG 20210327 140413 3

Kros-1

Kros-2

IMG 20210327 151105 1

Pripravil: Borut Retelj

 

 

Obvestilo za udeležence PS v krosu - Murska Sobota


Vse tekmovalce, ki bodo v Murski Soboti 27.3.2021 nastopili na PS v Krosu, obveščamo, da je odhod ob 8.45. Vsi tekmovalci morajo imeti na mobilnem telefonu shranjen veljaven negativen COVID 19 test, s seboj morajo imeti tudi izpolnjeno izjavo >>>


 

AK Krka je najboljši športni kolektiv leta 2020


Atletski klub Krka je na podelitvi Športnik leta 2020 izbran za najboljši športni kolektiv Novega mesta v letu 2020 .
V lanskem letu so atleti in atletinje Atletskega klub Krka na ekipnih prvenstvih Slovenije zasedel drugo mesto pri članicah in tretje pri članih, starejši in mlajši mladinci so osvoji tretje mesto, mlajše mladinke pa drugo mesto.Čestitke vsem!

BPu-eh7400 pop

DSC03722

DSC03941

DSC04629

DSC 9370

 

PS v dvorani za mlajše mladinke in mladince


Še zadnje dejanje v letošnji zimski sezoni, Prvenstvo Slovenije za U18 se je v soboto, 13.3.2021 v organizaciji AK Krka odvijalo v Olimpijskem centru Novo mesto. Ponovno so se atleti in atletinje AK Krka odlično odrezali. Naslov državnega prvaka si je s 4:21,21 (OR) na 1500m pritekel Šimec Lovro. Naslova državnega podprvaka so se veselili: Tekstor Bor na 60m ovire - 9,05 (OR), Radovan Maša v skoku v višino - 168 cm, Delić Verstovšek Tilen v skoku v višino - 186 cm in moška štafeta 4x200m s klubskim rekordom 1:38,78 (Radakovič Jan, Blagojević Oliver, Grabnar Tadej, Tekstor Bor). Tretje mesto so osvojili: Ilovar Luka na 60m ovire - 9,50 (OR), France Andraž v skoku v višino - 183 cm (OR), Pečnik Ajda v skoku v višino - 168 cm (OR), Jerič Karla v suvanju krogle - 12.08 m in Jakelj Alen na 800m - 2:03, 27 (OR). 

DSC06614

DSC06676

DSC06732

DSC06783

DSC06799

Ostali rezultati:
4.

Butala Nina

60m ovire

9,28

OR

5.

Došen Balkovec Miha

višina

165 cm

OR

5.

Rebolj Matjaž

daljina

576 cm

 

6.

Djaip Bartolj Tjaž

1500 m

4:42,52

OR

6.

Butala Nina, Grobler Tinkara, Saje Nina, Radovan Maša

4 x 200 m

1:51, 85

KR

7.

Resnik Tara

krogla

9,47 m

 

7.

Ilovar Luka

palica

330 cm

OR

7.

Butala Nina

200 m

27,30

OR

7.

Rogina Bregar Lovro

800 m

2:11,29

OR

11.

Balažic David

palica

270 cm

OR

12.

Blagojević Oliver

60 m

7,73

 

13.

France Andraž

daljina

476 cm

 

13.

Grabnar Tadej

200 m

25,38

OR

15.

Grabnar Tadej

60 m

7,86

OR

15.

Saje Nina

60 m

8,35

 

20.

Grobler Tinkara

200 m

28,67

OR

21.

Radakovič Jan

60 m

8,01

 

22.

Rifelj Nika

60 m

8,70

 

24.

Mešić Nia

60 m

8,80

OR

27.

Grobler Tinkara

60 m

8,85

 

27.

Saje Nina

200 m

28,94

 

29.

Mešić Nia

200 m

29,51

 

34.

Luzar Patricija

60 m

9,22

 


 
Pripravil: Mišo Matijević 
Več člankov...
Zasedenost stadiona
Bližnji dogodki