Atletski miting Trst 22.7.2023

V soboto 22.7.2023 se je v Trstu (ITA) odvil močan mednarodni miting, kjer je sodeloval tudi član AK KRKA Ahac Moretti.

V prijetnem vzdušju in vremenu je Ahac opravil zadnji tekmovalni nastop v svoji atletski karijeri. Zadnjič je nastopil na stadionu, kjer je pred več kot desetletjem prvič nastopil v tujini in pričel svojo mednarodno karijero. Naj spomnim, da je Ahac pričel kot skakalec v višino in kot reprezentant v kategoriji U18 preskočil magično mejo 2m.

Nato se je odločil za nadaljevanje karijere v šprintu (predvsem 100m). Tako je v reprezentanci Slovenije nastopil na Sredozemskem prvenstvu U23 v (Aubagne) Franciji in (Tunis) Tunisu, Univerziadi v Južni Koreji (Shenzen) ter evropskem pokalu državnih reprezentanc v Izraelu (Jeruzalem).

Na domačih prvenstvenih tekmovanjih je osvojil več medalj v posamični in konkurenci štafet. Tako je tudi solastnik trenutno veljavnega klubskega rekorda, kjer so se vrsto let s sotekmovalci poizkušali spustiti pod 40 sekundami na 4x100m (kar je odličen rezultat tudi za reprezentance, ki so na meji nastopov na OI in SP). Skratka, spadal je v elito novomeškega šprinta v času, ko so le ti pomenili sam vrh slovenskih šprinterjev in so kar nekajkrat v državnih finalih zasedali večino štartnih mest.

Po zaključku študija se je zaposlil in ugotovil, da za uspešno nadaljevanje v atletiki, na tak način, ni možnosti. Vedno je bil dosleden in vztrajen ter fokusiran v tekmovalne cilje. Ker možnosti na tej poti ne vidi več, se je odločil za tekmovalno ‘’upokojitev’’.

Ahac, veliko sreče in uspehov v izzivih, ki ti sledijo sedaj!!!


Pripravil: Slavko Malnar | Objavljeno: 10/08/2023