32. Mednarodni atletski miting »Novo mesto 2021« postregel z zanimivi boji, Kristjan Čeh postavil rekord stadiona

Atletski klub Krka je pod streho spravil še en uspel mednarodni atletski miting, tokrat že 32. po vrsti. Kljub vsem nam znanim razmeram glede epidemije je na stadionu Portoval nastopilo okoli 240 atletov in atletinj iz dvanajstih držav.
Prvo ime mitinga je bil metalec diska Ptujčan Kristjan Čeh, ki je nedavno v estonskem Talinu že drugič osvojil naslov evropskega prvaka med mlajšimi člani in se bo v naslednjih dneh odpravil v Tokio. Čeh je tudi postavil nov rekord stadiona, ki zdaj znaša 67,72 m.
Nastopili sta še dve slovenski olimpijki: Celjanko Tino Šutej v skoku ob palici, kjer je zmagala s preskočenimi 450 cm, in članico ljubljanskega Massa Majo Mihalinec Zidar, ki je na 200 m osvojila drugo mesto.
V okviru mitinga je potekal tudi miting mladih za kategorijo pionirjev, že sedmič pa smo izvedli Memorialno disciplino – met kopja, ki jo prirejamo v spomin na nekdanjega novomeškega metalca kopja, prof. Marjana Špilarja.

Foto 01:
V metu diska med mlajšimi mladinci je zmagal Nikola Terzić (Srbija), drugi je bil Tilen Delič Verstovšek (AK Krka) in tretji Andraž Rajher (AK Ptuj)

Foto 02:
V metu diska med mlajšimi mladinkami je bila prva Jana Sudimac (Srbija), druga Lara Skornšek (AK Velenje) in tretja Erika Bojanec (AK Krka).

Foto 03:
V skoku s palico je slavil Robert Renner (Mass) pred Majem Bizjakom (AK Triglav Kranj) in Petrom Gričarjem Vintarjem. (AK Brežice).

Foto 04:
V teku na 400 metrov je slavil Rok Ferlan (AK Triglav Kranj), drugi je bil Borislav Dragoljević (Mass) in tretji Jernej Jeras (Mass).

Foto 05:
Zmagovalec v troskoku je bil Jan Luxa (Mass), drugi Žiga Vrščaj (Mass) in tretji Sanjin Šimič (Hrvaška).

Foto 06:
V teku na 100 metrov je med člani slavil Tilen Ovniček (AK Velenje) pred Matevžem Šuštaršičem (AK Krka) in Filipom Ištvanovićem (Srbija).

Foto 07:
V teku na 400 metrov je med članicami zmagala Katarina Ilić (Srbija) pred Ido Šimunič (Hrvaška) in Ivono Zemunik (Hrvaška).

Foto 08:
V kategoriji pionirk je v teku na 60 metrov zmagala Karla Jerič (AK Krka) pred Zojo Sluga (AK Ptuj) in Nejo Babič (AK Koper).

Foto 09:
V metu diska je slavil Kristjan Čeh (AK Ptuj), drugi je bil Martin Marković (Hrvaška) in tretji Tdej Hribar (AK Krka).


Pripravil: _ | Objavljeno: 24/07/2021