Odprto prvenstvo Hrvaške (prvi dan), Zagreb - 28.7.2018

Prvega dne Prvenstva Hrvaške, sta v Zagrebu izven konkurence nastopila Breda Škedelj, na 1500m, ki je z rezultatom 4:59,20 zasedla 6. mesto (absolutno) in
Mitja Kolenc, v skoku v daljino, ki je z rezultatom 650cm prav tako zasedel 6. mesto (absolutno). Vreme je bilo vroče, spreminjajoč veter pa je povzročal težave predvsem skakalcem-kam. Kot je javil trener Slavko Malnar, si je Mitja poleg tega, še poškodoval gleženj odrivne noge.
zg1Objave v medijih:   Radio Krka    Dolenjska news     

 

Miting Trst, 21.7.2018

klemenbucar 1V soboto, 21.7. je v Trstu potekal mednarodni miting, na katerem je nastopil Klemen Bučar, v metu kopja. V vročem in soparnem vremenu je dosegel rezultat 64.04m in drugo mesto na mitingu.

 

 

24. MITING MARIO AGOSTI (ITALIJA)

Na miitingu v Italiji, je nastopila Breda Škedelj, v teku na 1500m. Na startu teka se je pojavilo 18 tekmovalk, ki so bile razdeljene v dve skupini. Breda je tekla v drugi skupini in v teku z veliko sprememb ritma v cilj pritekla kot druga. Čas 4:48,82 je zadostoval za skupno 9. mesto.
bredaita

 

Sprejem na Atletski zvezi Slovenije za udeležence večjih mladinskih tekmovanj, Ljubljana - 18.7.2018

Danes so na Atletska zvezi Slovenije pripravili sprejem za atlete in njihove trenerje, ki so nastopili na svetovnem prvenstvu U20 v Tampereju na Finskem (10.-15. julij 2018) in Evropskem prvenstvu U18 v Gyoru na Madžarskem (5.-8. julij 2018).

Kot udeleženca evropskega prvenstva za mlajše mladince, sta se sprejema udeležila tudi Anže Durjava in Matevž Šuštaršič. Ob sprejemu je direktor Atletske zveze dejal, da so tekmovanja, na katerih so se atleti udeležili zgolj odskočna deska za naslednja še večja tekmovanja, pri tem pa mladi atleti ne smejo pozabiti na svojo izobrazbo. Po besedah direktorja, bo AZS pomagala pri izobraževanju mladih športnikov in na to temo organizirala tudi posvet, kasneje pa uspešnim športnikom tudi poizkušala omogočiti zaposlovanje skladno z zakonodaj o zaposlovanju športnikov. Nadalje je direktor dejal, da tudi v prihodnje računajo na njihov uspešen športni razvoj, pri tem pa morajo na svoji poti kljub nekaterim neuspehom, ki jih čakajo na tej poti biti vztrajni. Poudaril je tudi, da nikoli ne smejo pozabiti na pozitiven odnos do sponzorjev, ki jim omogočajo kvalitetno delo, pa ne glede na to ali so to sponzorji Atletske zveze, kluba ali osebni sponzorji.

Na koncu je direktor AZS vsem prisotnim atletom podaril še manjšo pozornost.
sprejem


 

Rezultati iz Tricolore iger - Rubiera in Reggio Emillia

Igre Tricolore, ki so se odvijale v Italiji, so potekale čez cel teden in v različnih krajih. Tekmovanje je potekalo v vročini in soparini, kljub temu pa so naši atleti dosegli nekaj lepih rezultatov. Izpostaviti velja klubski rekord mlajših mladink v štafeti 100m - 200m - 300m - 400m, ki so ga postavila dekleta v postavi Lara Florjančič, Sara Grubič, Eva Murn in Ana Gimpelj (2:29,26). 
img 6595

Več ...

 
Več člankov...
Zasedenost stadiona
Bližnji dogodki