Atleti AK Krka na Univerzijadi


Na letošnji Univerzijadi (svetovno prvenstvo študentov-k) v italijanskem Neaplju so nastopili trije člani-ce našega kluba in trenerja Igor Nikolić in Slavko Malnar.

Tekmovanja so potekala v vročem in soparnem vremenu. Z najboljšimi občutki, se je domov vrnila Tjaša Potočar, ki je nastopila v 7-boju in dosegla osebni rekord, ter tekmovanje zaključila na 18. mestu.

Spremenljiv veter, ki se je iz minute v minuto spreminjal, tako po smeri, kot po jakosti, je povzročil največ preglavic Mitji Kolencu, ki je v svojem prvem skoku v daljino, zgrešil odrivno desko za več kot stopalo, nato pa dvakrat prestopil.

Ob zelo slabem štartu na 100m, se je Tilnu Ovničku vendarle uspelo prebiti iz kvalifikacij na 12. mesto, ki je še vodilo v glavno tekmovanje. Šok je doživel, ko je na štartni listi četrt finala opazil, da ga ni, ker je glavni sodnik dovolil latvijskemu tekmovalcu ponovni štart zaradi zdrsa štartnega bloka. To je ob vetrovni pomoči pomenilo, da je Tilna prehitel. Sledila je pritožba na to odločitev s strani Slovenske reprezentance, saj je bila odločitev v nasprotju z atletskimi pravili. Sledilo je mučno čakanje na odločitev in tik pred odhodom v “Call room”, smo dočakali ugodno rešitev, tako je Tilen lahko nastopil. Vendar je 'živčna vojna' in prekratko ogrevanje pustilo posledice in nastop ni bil na ravni, kot je bilo pričakovati.

Nastop na tekmovanju so podprli in omogočili: Adria mobil, Krka d.d., Občina Mirna peč, Strojna fakulteta v Ljubljani, Fakulteta za Elektrotehniko iz Ljubljane.

IMG 5092

IMG 5101

IMG 5138

IMG 5139

IMG 5140

IMG 5142

 

Blaž in Ahac na mitingu v Italiji


Blaž Brulc in Ahac Moretti sta se udeležila mednarodnega mitinga v italijanskem Pordenonu, kjer sta natopila v šprintu na 100m. Za Ahaca je bil to prvi nastop po dveh letih na tej razdalji in poškodbi,  ter s časom 11.71 dosegel 16. rezultat, Blaž pa je po kvalifikacijskem nastopu (11.31s), v finalu še bolje odtekel, in s časom 11.27s dosegel končno 6. mesto.

pordenone

 

Matevž Šuštaršič in Anže Durjava na evropsko mladinsko prvenstvo


Novo mesto, 13.7.2019
Med 17-člansko slovensko mladinsko atletsko reprezentanco, ki se bo udeležila 5. Evropskega prvenstva za mladince in mladinke, ta bo od 18. do 21. julija potekal v Borasu na Švedskem, sta tudi mlada velika upa novomeškega Atletskega kluba Krka Matevž Šuštaršič in Anže Durjava. Matevž bo nastopil v teku na 100 in 200 metrov, Anže pa v metu kopja.

»Nastopov se že zelo veselim, saj je to vrhunec letošnje sezone, ki ga imam predvidenega v večletnem planu nastopov na velikih tekmovanjih.
Na tekmovanju bom med mlajšimi nastopajočimi, saj sem šele prvo leto v kategoriji starejših mladincev. Tako na 100 kot na 200 m želim odteči rezultate v okviru svojih osebnih rekordov. S tem upam, da me bo poneslo vsaj do polfinalnih tekov. Da sem izpolnil zahtevne norme za letošnje Evropsko prvenstvo mi daje še dodatno motivacijo za leto 2020, ko bom lovil še veliko težje norme za svetovno prvenstvo mladincev v Nairobiju. Po dogovoru s trenerjem Andrejem Jeričkom bom s pripravami za izpolnitev norme in nastop na svetovnem prvenstvu začel takoj po evropskem prvenstvu na Švedskem. Zadnji teden mi je zaključne priprave sicer otežila manjša poškodba hrbta, ki me rahlo ovira pri izvedbi treningov. Poškodbo smo s pomočjo trenerja in spremljevalne ekipe uspešno sanirali, tako da nastop pričakujem polno pripravljen,« je pred odhodom na Švedsko dejal Matevž Šuštaršič.

Anže Durjava pa je ocenil: »Letos sem zelo zadovoljen, saj sem glede na poškodbo, ki sem jo imel in bil zaradi nje odsoten tri mesece, presegel vsa svoja pričakovanja. Na evropskem prvenstvu si predvsem želim dober rezultat oziroma osebni rekord, največja želja pa je doseči magično mejo meta preko 70 metrov. Upam, da se bom na Švedskem imel zelo lepo in da bom izpolnil vse želje in cilje, ki si jih zastavljam skozi leto.«

Matevž Šuštaršič bo v kvalifikacijah na 100 m nastopil 18. julija ob 13.05 in dan kasneje ob 16.15 v kvalifikacijah na 200 m, Anže Durjava pa v metu kopja 20. julija ob 12.50.

Tako Matevž kot Anže sta mladinca prvo leto in bosta naslednje leto še vedno tekmovala v mladinski kategoriji. Tako bosta imela lepo možnost, da naslednje leto ob izpolnitvi zelo visokih norm nastopita na svetovnem mladinskem prvenstvu. Naj pridamo še to, da sta oba bila tudi člana reprezentance na nedavnem četveroboju reprezentanc v Gyorju na Madžarskem, sicer pa sta že lani nastopila na Evropskem prvenstvu mlajših mladincev in leta 2017 na Evropskih olimpijskih igrah mladih.

foto ep

 

Trojica mlajših mladincev AK Krka na četveroboj reprezentanc na Slovaško


V soboto, 13. julija, bo v Trnovi na Slovaškem potekal četveroboj reprezentanc za mlajše mladinke in mladince. Med izbranci, ki bodo zastopali barve Slovenije, v posamezni disciplini namreč lahko nastopita le po dva atleta iz posamezne države, je tudi trojica iz novomeškega Atletskega kluba Krka, in sicer Tilen Novak v teku na 110 m ovire, Rok Rudman v teku na 2000 m zapreke in Urban Henigman v metu kladiva.

Atletska reprezentanca mlajših mladincev in mladink se bo na Slovaško odpravila v petek, 12. julija. Poleg Slovencev bodo nastopili še Čehi, Madžari in Slovaki. Držimo pesti za čim boljše nastope in uvrstitve!

DSC02147

 

Klara na EP v gorskih tekih


Klara Ljubi je nastopila na Evropskem prvenstvu v gorskih tekih (gor), ki je potekalo v švicarskem Zermattu in s časom 1:17.14,9 osvojila 54. Mesto.

Tekmo je začela popolnoma v ozadju, kar je bil tudi načrt, saj je vedela, da bo le tako lahko v drugem delu iz sebe iztisnila vse potrebno za dober rezultat. "Ko sem gledala tekmovalke pred sabo, mi je bila to motivacija za napredovanje. Zaostanek sem nadoknadila postopoma in lovila tekmovalko za tekmovalko."

Prva polovica proge je bila zahtevnejša kot druga in srednji "ravninski" del ji je dal energije za vzpon po skalah na zadnjih dveh kilometrih. "V cilj sem prišla nasmejana in z željo, da grem še enkrat na progo. S svojim krstnim nastopom na velikem tekmovanju v gorskih tekih sem zadovoljna, saj vem, da sem odtekla optimalno in se tudi v težjih trenutnih na progi nisem predala. Poleg tega je bilo vredno vsakega trenutka napora, ker so razgledi z vrha čudoviti."

66488243 2269883629994189 6953423349234008064 n

 
Več člankov...
Zasedenost stadiona
Bližnji dogodki