Sestanek s starši atletov in predavanje o zdravi športni prehrani v Trebnjem, 8.12.2017

V peteķ, 8. decembra, smo imeli v Trebnjem sestanek s starši mladih atletov. Sestanek je vodil trener Mitja Svet, udeležili pa so se ga tudi predsednik kluba Mario Mohorović in tajnik kluba Matjaž Fabjan, ki sta podala nekaj informacij o delovanju kluba ter novi trener Mišo Matijević, ki od novembra pomaga pri izvedbi treningov v Trebnjem. Na sestanku smo se pogovorili o izvedbi treningov, opremi, tekmovanjih in podali še druge informacije o delovanju kluba.

Po sestanku je naša trenerka in prehranska stokovnjakinja Valentina Žefran izvedla še zelo poučno in zanimivo predavanje o zdravi prehrani mladih športnikov. Predavanja se je udeležilo tudi lepo število atletov, ki so si vestno beležili koristne informacije o jedilnikih pred in po treningu.

Verjamemo, da so tovrstna predavanja zelo dobra popestritev atletskih treningov. Še bolj pa nas veseli, da je tema zelo zanimiva za mlade atlete, ki vedno znova kažejo željo po novih znanjih.
collage-2017-12-08

 

Mnogobojček Sodražica - 2.12.2017

V soboto, 2.12.2017 je v Sodražici potekalo tekmovanje v okviru Dolenjskega pokala v mnogobojih za najmlajše. Kar 98 tekmovalcev iz sedmih klubov Dolenjske in Posavske regije se je v različnih starostnih kategorijah med seboj pomerilo v suvanju težke žoge, skoku v daljino ter tekih.
Mladi atleti AK Krka so se odlično odrezali in domov odnesli 1 zlato medaljo, 2 srebrni in 2 bronasti medalji. Tako je Tisa Tratar v kategoriji U-8 zasedla 1. mesto, v kategoriji U-10 je Eva Lana Meršol zasedla 3. mesto, Maj Kolarič pa 2.mesto. V kategoriji U-12 je bila Lucija Strmole druga, Taja Tratar peta, Lara Kolarič šesta, Matic Kotnik pa sedmi. Jan Radakovič je v kategoriji U-14 zasedel 2. mesto, Tim Kavčnik Novina je bil četrti, Oliver Blagojevič pa sedmi.

FOTOGALERIJA:  Mnogobojček Sodražica
sodrazica 23Objave v medijih:  Dolenjska news      Lokalno.si  

 

Priprave Beograd - 24.11. - 2.12.2017

Ker se približuje zimska atletska tekmovalna sezona, sta se skupini šprinterjev in skakalcev odpravili na priprave v krožno dvorano v Beograd, kjer so imeli vrhunske pogoje za treninge. Šprinterji, pod vodstvom Andreja Jerička, bodo opravili priprave v treh vikendih, skakalci pod okriljem Mateje Drobnič pa so bili na pripravah skupaj en teden. Atleti so trenirali dvakrat na dan, v dvorano pa so se odpravili predvsem zaradi treningov tehnike, katere pozimi v Novem mestu nimajo kje opravljati. Ker so vsi zelo navdušeni nad krožno dvorano, jo že nestrpno pričakujejo prihodnje leto na Veledromu, s katero bi privarčevali tako na času, predvsem pa na denarju, ki ga morajo zdaj vlagati v dvorane v tujini in dolge poti do tja.
dsc 0215

Več ...

 

Polmaraton Palmanova, 19.11.2017

Klara Ljubi je danes nastopila na polmaratonu v Italiji - v Palmanovi, kjer je krepko postavila osebni in klubski rekord, ki zdaj znaša 1:21,23. V svoji kategoriji je zmagala, absolutno pa je bila druga. Čestitamo!
1

Več ...

 

Ljubljanski maraton, 29.10.2017

Na Volkswagen 22. Ljubljanskem maratonu je bila na polmaratonski razdalji najboljša med Slovenkami Klara Ljubi, s časom 1:22'49", kar je tudi njen nov osebni in klubski članski rekord. Absolutno je za zmagovalko, ki prihaja iz sosednje Madžarske, zastala za pičlih 12 sekund, ki jih predpisuje startu v ozadju in nepregledu nad konkurenco. Tekmovalki se je v zadnjem delu polmaratona približala, a je zmanjkalo metrov. Na isti razdalji je bil 11. absolutno Puš Sebastjan s časom 1:15'18". Za dobre 3 minute je zmagal v svoji starostni kategoriji. Čestitke obema našima atletoma za odmeven nastop na največji tekaški prireditvi v Sloveniji.
lm 2017-w hmObjave v medijih:  Lokalno.si  Siol.net             

 
Več člankov...
Zasedenost stadiona
Bližnji dogodki