Priznanje za Mašo Radovan

V petek, 15.11.2019 je pod okriljem Atletske zveze Slovenije v Kulturnem centru Janeza Trdine Novo mesto potekala prireditev NAJ ATLET 2019. S svojimi rezultati se je na drugo mesto v  kategoriji U16 uvrstila Maša Radovan.

radovan naj atlet 2019 lowR

Pripravil: Mišo Matijevič

 

Nagrada za najboljšega organizatorja tekmovanj


Tradicionalna razglasitev najboljših slovenskih atletinj in atletov letošnje sezone ter podelitev priznanj in nagrad za leto 2019 je letos potekala v Kulturnem centru Janeza Trdine v Novem mestu. Atletski klub Krka se je izkazal kot odličen organizator atletskih tekmovanj in je na prireditvi prejeli priznanje AZS za najboljšega organizatorja tekmovanj v letu 2019.

AZS-AK Krka-naj organizator 2019

Pripravil: Jure Počrvina

 

Tim z klubskim rekordom v hitri hoji na 3000m


Tim z novim osebnim in klubskim rekordom rekordom v hitri hoji na 3000m
V soboto 9.11.2019 se je v Sežani zaključila še zadnja tekma hitre hoje na stezi v letošnji sezoni. Gre za mednarodno tekmovanje v okviru Trofeje RW Four races, na kateri sta nastopala Tim Kavčnik Novina v kategoriji pionirji U16 na 3000 m in Nataša Novina v kategoriji članic prav tako na razdalji 3000 m. Oblačno in hladno vreme je bilo tekmovalcema zelo naklonjeno, saj je Tim v svoji kategoriji zmagal z novim osebnim in klubskim rekordom s časom 16:34,1 kar je bilo presenečenje, saj je bil pred tekmo tri tedne poškodovan. Nataša je v članski kategoriji zasedla 3. mesto s svojim najboljšim letošnjim rezultatom 17:46,8.

natasa sezana

tim sezana


Pripravila: Nataša Novina

 

Nov klubski rekord v hitri hoji na 5000m


Na zelo toplo in sončno nedeljo 27. oktobra 2019, je na stadionu v Gorici v Italiji potekala mednarodna tekma v hitri hoji, tretja od štirih tekem Trofeje RW Four Races: XI. Halloween trofeja v hoji v organizaciji c.p.Gorizia - Gorizia (Trofeo Halloween di Marcia su strada Organizzazione: c.p. Gorizia - Gorizia). Iz AK Krka se je tekmovanja udeležila Nataša Novina, ki je v kategoriji članic na 5000 m osvojila skupno 5. mesto, s časom 30:33 in s tem postavila nov klubski članski rekord in osebni rekord na stezi.

IMG 20191027 124555

 
Pripravila: Nataša Novina

 

Primož Kobe državni prvak v maratonu


V okviru 24. Ljubljanskega maratona je potekalo tudi državno prvenstvo v maratonu. Državni prvak je postal Primož Kobe, ki je skupno v močni mednarodni udeležbi osvojil 9. mesto s časom 2:29:53.

"Z rezultatom sem zadovoljen. Sposoben sem bil rezultata okrog 2:27, a zaradi hitrejšega teka v prvi polici in vročega vremena zmogel tek pod 2:30, kar je bil moj cilj glede na trenutno pripravljenost.

Štartali smo nekoliko prehitro in v drugem krogu sem plačal davek prehitrega začetka. V prvem delu sem tekel skupaj s Simonom Navodnikom, tempo pa je narekoval tudi Peter Kastelic, ki je tekel na polmaratonu. Ljubljanski maraton je zelo lep maraton, nova trasa je boljša kot prejšnja. Ob progi je bilo veliko gledalcev in odlično vzdušje.

Tekel sem zelo sproščeno, a so bili zadnji kilometri zame precej naporni. Pozna se, da letos v nogah nimam prav veliko kilometrov - vsega skupaj nekaj čez dva tisoč, zato sem se tudi odločil za zame bolj penzionističen tempo. Za v prihodnje se bom poskusil čim bolje pripraviti. Kot opažam, hitrost imam, mi pa manjka vzdržljivosti, kilometrov in moči. Računam, da bom novembra tekel še v Veroni, kjer sem prijavljen na polmaraton," je povedal udeleženec olimpijskih iger v Londonu leta 2012, ki je še vedno rekorder ljubljanske maratonske polovičke. Leta 2010 je 21 km pretekel v času 1;04:55.

kobe small

 
Več člankov...
Zasedenost stadiona
Bližnji dogodki