Tekači na pripravah na Rogli

Ta teden se 16 tekačev, članov AK Krka Novo mesto, pripravlja na jesenski del sezone na Rogli. Pogoji za trening so vrhunski, kar s pridom izrabljajo za svoje treninge na stadionu in okoliških terenih. Razen nekaj manjših poškodb in utrujenosti, ni posebnosti, glede na velikost ekipe na Rogli, pa povsod zbujajo pozornost turistov, ki jih tukaj ne manjka. Z atleti je trener Aleš Lindič, obiskal pa jih je že tudi novi trener za teke na srednje in dolge proge, Borut Retelj.
20170816 125342

Več ...

 

Trebanjci migajo

Atletska sekcija AK Krka v Trebnjem tudi med počitnicami pridno trenira. Večina treningov se odvija na trimu. Otroci uživajo in se pred začetkom jesenske tekmovalne sezone pridno pripravljajo na tekmovanja. Prva tekma za mlade tekmovalce bo prav domači Atletski miting za pokal župana občine Trebnje, ki bo na sporedu v petek, 24. 8. 2017 (razpis). Na tekmovanju pričakujemo preko 150 mladih tekmovalcev iz dolenjske regije.
treningtrebnje

 

Evropsko prvenstvo za veterane - Aarhus (Danska) - 27.7. - 6.8.2017

Med 27.7. in 6.8.2017 je v Aarhusu, na Danskem, potekalo Evropsko prvenstvo za veterane. Mišo Matijević je zaradi povišane temperature (posledica dolgotrajne vožnje, spremembe okolja,...) odpovedal nastop v svoji najmočnejši disciplini - deseteroboju, kjer je bil kandidat za srebrno oz. bronasto odličje. Prav tako je izpustil posamično disciplino, skok v daljino. Kasneje je nastopil v dveh posamičnih disciplinah, in sicer v skoku s palico je s preskočenimi 340 cm osvojil 8. mesto ter metu kopja, kjer je z rezultatom 40.36 m končal na 16. mestu. Slovenska odprava se je domov vrnila z eno zlato, eno srebrno in petimi bronastimi odličji.
misoevropsko                       Objave v medijih:  Lokalno.si    Dolenjska news   Radio Krka    

 

Anže odličen sedmi na EYOFU, Gyor - 26.7.2017

Anže Durjava je na Eyofu nastopil tretji tekmovalni dan. Anže je imel prijavljen rezultat med boljšimi, žal pa se mu nastop ni posrečil, kot si je sam želel. Osvojil je sedmo mesto, z rezultatom 58.54m. Če bi izvedel met, kot ga je sposoben, bi lahko konkuriral za mesto med najboljšimi tremi, žal pa je v previsokem pričakovanju, podlegel tremi. A nič zato, že sama uvrstitev na to tekmovanje je uspeh, prav tako pa je tudi sedmo mesto uspeh in lepa popotnica za naprej. Njegova resna športna pot se je šele začela in priložnosti za dokazovanje bo še dovolj.
anze2

Več ...

 

EYOF - Matevž do polfinala v teku na 100m, Gyor - 24.7.2017

Prvi večji reprezentančni nastop, na Eyofu (Olimpijski festival evropske mladine), v Gyorju na Madžarskem, je danes zaključil Matevž Šuštaršič, ki je tekmoval v teku na 100m. Matevž je v kvalifikacijah odtekel nov osebni rekord 11.34s in se uvrstil v polfinale, kar je bil tudi njegov cilj. V polfinalu je zasedel 16. mesto, s časom 11.48s. Matevž se je že javil in sporočil, da je zadovoljen, da je izpolnil cilj in postavil osebni rekord, je pa v polfinalu žal staknil poškodbo zadnje stegenske mišice. Matevža je na tekmi spremljal tudi njegov trener Andrej Jeriček, ki ni potoval z reprezentanco in se je posebej za njegov nastop odpravil na Madžarsko.
p1180312          Objave v medijih:  Dolenjska news   Lokalno.si    

Več ...

 
Več člankov...
Zasedenost stadiona
Bližnji dogodki