Tiskovna konferenca za medije v zvezi z dvorano v Češči vasi

Na konferenci za medije bodo predstavili aktivnosti v zvezi z izgradnjo pokrite atletsko-kolesarske dvorane v Novem mestu.

Več si lahko preberete: VABILO NA TISKOVNO KONFERENCO

 

Gradišek in Kokalović v Bratislavi - 30.1.2011

Danes sta na mednarodnem mitingu v Bratislavi nastopila Martin Gradišek in Gregor Kokalović. Martin je nastopil v troskoku in skočil 14.97m ter zasedel 8.mesto. Gregor pa je tekel na 60m. V kvalifikacijah je to razdaljo odtekel v 6.93s, v finalu pa 6.90s in osvojil četrto mesto.

Objave v medijih:  -Siol Sportal  -Radio Krka  -AZS  -nmsport.si  -Lokalno.si

 

DP U16 + MITING, LJUBLJANA - 29.1.2011

V Ljubljani je potekalo Državno prvenstvo za pionirje in pionirke U16 ter miting. Nastopilo je kar nekaj naših atletov. Naj zopet poudarimo, da so rezultati, ki jih dosegajo naši atleti v tem zimskem času zelo dobri, kljub temu, da mogoče niti niso primerljivi z nekaterimi atleti iz drugih klubov po Sloveniji. Naši atleti pozimi trenirajo kar na stadionu ali pa v telovadnicah. Na stadionu je premrzlo izvajati tehnične discipline, tudi šprinti so nemogoči v takih pogojih. V telovadnicah pa ni nič drugače. Atleti so res na toplem in suhem, a še vedno nimajo pogojev kot recimo atleti iz mest, ki premorejo atletsko dvorano, kjer lahko skačejo iz polnega zaleta, delajo maksimalno hitrost in obujejo šprintarice. Problemi so za vse disicpline, a še najbolj v tehničnih, kot so daljina in skok s palico, kjer gredo otroci največkrat brez treninga na tekmovanje in se tam kosajo z ostalimi, ki pa imajo odlične pogoje. Kljub temu, da atleti sami vidijo, da ni pravično se boriti na tekmovanju, ker se priprave na to zelo razlikujejo, imajo močno voljo, da kljub vsemu vztrajajo in trenirajo.

Več ...

 

Primož Kobe se pripravlja na Portugalskem

Primož se je javil s priprav na Portugalskem in zapisal:

Kaj je razlika med dobrimi in najboljšimi? Ponavadi dobre od najboljših ločijo malenkosti. Pogoji dela so definitivno eden, vendar ne edini pogoj za uspeh. Sam sem pripravljen narediti nekaj več od drugih za dosego mojega cilja. Letošnja sezona bo zame odločilna.
 
Na začetku letošnje sezone doma nisem imel najboljših pogojev za trening, zato sem se odločil, da se bom pripravljal nekje, kjer so pogoji dobri. Odločil sem za Portugalsko in dobil sem super pogoje (tereni, stadion, fitnes, savna,...). Sploh pa je vreme ugodno za treniranje. Vesel sem, da sem na višji ravni pripravljenosti v primerjavi z lanskim letom. Kljub napornim treningom v zadnjih tednih sem se spočil, saj delam »samo eno delo«
Letošnji cilje je spomladanski maraton v aprilu (predvidoma Rotterdam 10.4.2011), kjer si želim osvojiti normo za svetovno prvenstvo in Olimpijske igre. Od tega rezultata pa bo tudi odvisen nadaljni potek letošnje sezone.
Prva tekma bo zimski kros v Velenju 6.2.2011 za pokal atletske zveze.

Rad bi se zahvalil tistim, ki verjamete vame in ste mi omogočili te priprave.

Lep pozdrav, Primož

 

MITING SLOVENSKA BISTRICA - 23.1.2011

Na mitingu v Slovenski Bistrici, ki je potekal že zgodaj zjutraj, so nastopili nekateri naši atleti in atletinje.

Martin Gradišek, ki je včeraj zelo dobro nastopil v Zagrebu v troskoku, je danes tekel na 60m in s časom 7.26s zaseden končno drugo mesto.

Anita Repše je nastopila v teku na 60m z ovirami v mlajše mladinski konkurenci. V kvlifikacijah je tekla 10.00s, v finalu pa 9.92s in zasedla 3.mesto. V članski konkurenci pa je nastopila v teku na 60m. V cilj je pritekla s časom 8.79s. Tudi Nina Luzar je tekmovala v isti disciplini (60m, članska kategorija). V kvalifikacijah je tekla 8.26s, v finalu pa 8.35s in zasedla 5.mesto.

Objave v medijih: -Radio Krka

 

 
Več člankov...
Zasedenost stadiona
Bližnji dogodki