Poljanec že skače bolje, ZDA - 6.5.2011

Andrej Poljanec, ki se zadnji mesec pripravlja v Ameriki, je včeraj nastopil na mitingu v Fayettevilleu - Arkansas. Skakal je iz 12-ih korakov, kar še ni njegov tekmovalni zalet in preskočil 5.11m. Andrej pravi, da ima še vedno nekaj težav z gležnjem (pozimi na mitingu na Dunaju si ga je zlomil), a upa, da se bo kmalu sestavil in da bo letos nared za visoke skoke. V Slovenijo se vrača v ponedeljek. V soboto, 14.5., pa bo nastopil v Ljubljani, na Državnem ekipnem prvenstvu.

 

Atleti in atletinje na pripravah v Puli in Medulinu

Zadnji teden v aprilu je skoraj vsako leto rezerviran za priprave naših atletov. Tudi letos so se naši atleti in atletinje s trenerji odpravili na Hrvaško. Atleti trenerja Slavka Malnarja so v Medulinu, varovanci Andreja Jerička pa v Puli. Z vremenom so zadovoljni, saj imajo sonce, edino veter zna včasih kar močno zapihati. Sicer pa so vsi zadovoljni, tako atleti kot trenerji in že se veselimo poročanja o rezultatih, ki jih bodo nanizali v letošnji sezoni.

 

Poljanec na pripravah v ZDA (Arkansas)

V začetku aprila se je Andrej Poljanec kljub poškodbi odpravil na priprave v Ameriko, k svojemu univerzitetnemu trenerju izpred štirih let, ki je zdaj trener na University of Arkansas v Fayettevilleu - Dougu Caseu. Andrej se nam je na kratko javil iz Arkansasa in pravi, da se je izkazala za super odločitev, ker je fizioterapija tam odlična in se mu zdi, da je rehabilitacija po zlomljenem gležnju veliko hitrejša, kot bi bila v Sloveniji. Začel je tudi že s tehničnimi treningi. Sicer skače s kratkim zaletom (iz 8 korakov). Želel je pa tudi preveriti kakšno je stanje s poškodbo oz kako kaže za naprej in se odločil ter začel tudi s tekmovanji. Na mitingu, ki se je odvijal na univerzi  je skakal s kratkimi palicami in preskočil 4.75m. Pravi, da upa, da bo v naslednjih tednih gleženj zdržal tudi kakšne bolj zahtevne treninge in da se maja vrne v Slovenijo pripravljen na skoke z daljšega zaleta. Pričakuje, da se bo poleti lahko vrnil na poln zalet in tako na skoke nad 5.20m.

Objave v medijih:  - triumfator.si  - Lokalno.si

   

 

Kobe postal državni prvak na 10km, Domžale - 22.4.2011

Danes je v Domžalah potekalo odprto prvenstvo v dolgih tekih. Primož Kobe se je odlično izkazal, saj je postal aktualni državni prvak na 10km, z novim osebnim rekordom 30:11.

Primož je po tekmi povedal: "Vesel sem naslova državnega prvaka. Malo slabše sem zadovoljen s časom, saj sem si zelel teči pod tridesetimi minutami.  S Tonetom (Kosmačem) sva začela dobro. Na petem kilometru sva rahlo padla v tempu. Malo sem počakal nato pa nadaljeval po svojih zmoznostih. Noge po maratonu še niso bile prave.
Znova bom poskusal  teči pod tridesetimi na evropskem pokalu na 10.000m v Oslu, ki bo 4.6.2011«.

Objave v medijih:  - triumfator.si  - Radio Krka  - Siol Sportal  - Dolenjski list  - AZS

 

Miting mladih ob Rudolfovem tednu, Novo mesto - 19.4.2011

Danes je bil pogled na stadion Portovald prav simpatičen, saj se je zbrala kar lepa množica otrok in njihovih navijačev (staršev) na mitingu ob Rudolfovem tednu. Ta miting je bil letos že petič zapovrstjo in vsako leto je izvedba tega mitinga boljša, saj se organizator vedno bolj trudi, da bi bili tudi najmlajši zadovoljni.

Otroci (bilo jih je več kot 150) so tekmovali v teku na 60m, 200m, 300m, 600m, skoku v daljino in metu vortexa. Prav vsi so se odrezali po svojih najboljših močen in to je bilo videti tudi na dobrem razpoloženju in nasmejanih obrazih. Letos so drugič pripravili tek staršev na 60m, na katerega se starši radi odzovejo. Imeli so tudi vodeno ogrevanje s strani šprinterja Gregorja Kokalovića.

Organizator - Atletska Abeceda, ki deluje v sklopu Atletskega kluba Krka, se je še posebej potrudil in za prve tri uvrščene pripravil praktične nagrade, katerih so se najmlajši zelo razveselili (leto 2011 jim bo steno krasil klubski koladar, odžejali so se lahko s pijačo Gatorade in malo okrepčali s čokoladico pokrovitelja Mercator).

Miting je zelo lepo uspel, kako so se imeli najmlajši, starši in navijači, kako so tekmovali, pa si lahko ogledate v fotoreportaži.

Rezultati mitinga mladih: REZULTATI

Objave v medijih:  - Dolenjski list  - Lokalno.si  - Radio Krka  - triumfator.si

 
Več člankov...
Zasedenost stadiona
Bližnji dogodki