Novinarska konferenca, 11.7.2011

Atletski klub Krka je eden izmed najstarejših klubov v Sloveniji, njegovi začetki namreč segajo v leto 1924. Skozi zgodovino so se nizali vzponi in padci, da smo danes pristali kot eden najboljših klubov v naši državi. Letošnjo sezono je že padlo kar nekaj dobrih rezultatov. Nastop na evropskem ekipnem prvenstvu, David Kastrevc na svetovnem prvenstvu za mlajše mladince. Konec meseca potuje še na OFEM, Jaka Žulič pa na EP za starejše mladince v Tallin. Primož Kobe je izpolnil normo za maraton na svetovnem prvenstvu, lovita pa jo še Gregor Kokalović (200m) in Andrej Poljanec (skok ob palici). Nekaj jih bo nastopilo tudi na Univerziadi (Kokalović, Hribar, Poljanec). Jaka in Davorin Cimermančič, Blaž Brulc ter Ahac Moretti redno nastopajo za slovensko mladinsko reprezentanco. To je le nekaj navedkov iz večjih tekmovanj, poleg tega pa najdemo še vrsto klubskih in osebnih rekordov ter uvrstitev na stopničke.

 

Več ...

 

Miting Osijek, 9.7.2011

V soboto, 9.7.2011, je Andrej Poljanec nastopil na mitingu v Osijeku. Preskočil je 520 cm in osvojil drugo mesto za Jurijem Rovanom in pred Matejem Ruparjem. Nanizali so torej trojno slovensko zmago.

Tudi temu tekmovanju vreme ni prizaneslo, saj so zabeležili kar 38°C. Andrej je povedal, da je bilo zaletišče v zelo slabem stanju, saj je bil tartan po sredini razrit in zato so morali teči ob strani zaletiša. V takih pogojih je brez težav preskočil 520 cm, izpustil 530, na 540 pa je bil zelo blizu. Vse kaže na njegovo ponovno vrnitev na vrh. Tako on, kot mi, pa upamo, da v sredo letvica na 540cm ne pade.

 

Mišo zmagal na Hrvaškem - Zagreb, 9.7.2011

Naš atlet Mišo Matijevič se je včeraj udeležil odprtega državnega prvenstva Hrvaške za veterane. Tekmovanje se je odvijalo v zelo težkih razmerah, saj je bila temperatura ozračja kar 36°C. Nastopil je v skoku s palico in postavil nov osebni rekord - 3.50m, s katerim je zmagal v kategoriji M40 in absolutno. Pri prvem poskusu na višini 3.60m je v zaletu utrpel poškodbe noge in zato je moral prenehati s skakanjem. Včeraj bi mogel nastopiti še v skoku v daljino in danes v višino ter pri metu kopja, a mu je to preprečila že prej omenjena poškodba.

Mišu ob novi zmagi čestitamo in mu želimo čimhitrejšo odpravo poškodbe!

 

David brez finala - svetovno mlajše mladinsko prvenstvo - Lille, Francija

David Kastrevc je zaključil tekmovalni del svetovnega prvenstva. Najdaljši met je dosegel v tretjem poizkusu - 55.41m. Razlika do osebnega rekorda je kar velika, če bi želel priti v finale pa bi ga moral krepko presežti. To je bila njegova prva velika tekma in naslednjo priložnost ima že konec meseca na OFEM-u.

 

 

4. miting MAL za VN Zavarovalnice Vzajemna - Maribor, 5.7.2011

V Mariboru je potekal 4. miting mednarodne atletske lige letos.

V teku na 100m smo imeli kar 3 predstavnike. Gregor Kokalović je razdaljo pretekel v času 10.73 (4. mesto), Blaž Brulc s časom 11.03 in Martin Gradišek 11.27. Gregor zaradi poškodbe, ki jo je staknil med tekom, ni tekel na polno in zato je tudi izpustil tek na 200m. Želimo mu uspešno okrevanje do mitinga v Novem mestu. Martin je, glede na to, da za to disciplino ni specialist, slabo štartal a kljub temu postavil osebni rekord. Pomeril se je še v eni (nespecialni) disciplini. V daljino je skočil 6,61m.

Več ...

 
Več člankov...
Zasedenost stadiona
Bližnji dogodki