NOVINARSKA KONFERENCA - čEščA VAS

V ponedeljek, 29.11.2010 bo novinarska konferenca glede veledroma v Češči vasi.

Več v VABILU.

 

ZIMSKI KROS, VELENJE - 20.11.2010

   

Na zimskem krosu, ki je potekal danes v Velenju so uspešno nastopili nekateri naši atleti. Najbolje se je odrezal Mitja Krevs, ki je zmagal na 8km in s tem potrdil nastop za evropsko prvenstvo v krosu, ki bo decembra  na Portugalskem.

Špela Derčar je bila uspešna v teku na 2km, kjer je med pionirkami dosegla 3.mesto, Davorin Cimermančič pa je bil med starejšimi mladinci, v teku na 6km, četrti.

ČESTITAMO!

Objave v medijih: -Radio Krka  -Lokalno.si

 

KOBE BREZ NORME, A REKORDNO - TORINO 14.11.2010

  

Danes je v Torinu potekal maraton, katerega se je udeležil tudi naš atlet, Primož Kobe. Primož se je v Torinu odpravil na lov za normo za Olimpijske igre, a mu žal ni uspelo. Vendar nič zato, saj je Primož odtekel fantastično, kljub težavam, s katerim se je srečeval med tekom. Krepko se je spustil pod mejo 2:20 (tekel je 2:17,57) in osvojil 12.mesto. Od Slovencev je bil boljši le Tone Kosmač, ki je zasedel mesto višje. S tem rezultatom sta Tone Kosmač kot peti in Primož Kobe kot šesti,  najhitrejša slovenska maratonca na večni lestvici do sedaj: 1. Kejžar,  2. Vindiš,  3. Šalamun, 4. Krempl, 5. Kosmač, 6. Kobe.

Norma za svetovno prvenstvo v atletiki Daegu 2011 je pod 2:17.  Primož pravi, da se vidi, da dobro delajo in da so v zadnjem letu vsi zelo napredovali tudi s pomočjo Atletske zveze. Vsi so krepko popravili svoje osebne rekorde. Prepričan je, da je naslednje leto sposoben na ravnejši progi teči še najmanj minuto hitreje, kar bi pomenilo normo za OI in Svetovno prvenstvo. Sedaj ga čaka počitek, v soboto pa izbirna tekma za Evropsko prvenstvo v Velenju.

ČESTITAMO!

Objave v medijih: -Siol Sportal  -Dolenjski list  -Radio Krka

 

KLEMEN BUčAR IN JAKA žULIč TRETJA MED ATLETI

Danes je v Ljubljani potekala vsakoletna slavnostna podelitev priznanj najboljšim atletom - Atlet leta. Z velikim veseljem sporočamo, da sta se med najboljše tri uvrstila tudi dva naša atleta. Tako je Klemen Bučar osvojil tretje mesto med starejšimi mladinci, Jaka Žulič pa je bil med mlajšimi mladinci prav tako tretji.

ČESTITAMO!

 

MARATON V GRčIJI - 31.10.2010

  

Včeraj je v Grčiji potekal maraton ob 2500. obletnici bitke pri Maratonu. Tega 42km dolgega teka se je udeležil tudi član AK Krka, ki je tudi tajnik našega kluba - Matjaž Fabjan. Lahko rečemo, da je Matjaž nastopil odlično, saj je s časom 2:50,08 zasedel 113.mesto od 12.500 udeležencev. Matjažu je družbo delal prijatelj Dejan Gradišar (Dejan je sicer administrator klubske strani), ki pa je s časom 3:16,33 zasedel 440. mesto. Ob javljanju v domovino so sporočili, da je bilo in še vedno je, vzdušje enkratno.

ČESTITAMO!!

Objave v medijih:  -Lokalno.si

 
Več člankov...
Zasedenost stadiona
Bližnji dogodki